Pages

poniedziałek, 4 stycznia 2010

Blog tygodnia i inne miłe zdarzenia


Początek roku wita mnie miłymi zdarzeniami.

Długi spacer po gdańskich lasach - dużo śniegu, dużo słońca i kilka małych odkryć.
Spaghetti ze szparagami i gruszkowa caipirhina w ramach inauguracji pierwszego roku na aplikacji.
Wywiad poświęcony Truskawkom i ich autorce w kulinarnym dziale portalu gazeta.pl:

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,7416806,Blog_tygodnia__Strawberries_from_Poland.html


63 komentarze:

  1. oby cały rok był pełen takich niespodzianek i takich odkryć :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Aniu,

    Gratuluję!:)
    Zauważam coraz częściej, ze blogi kulinarne wychodzą "z podziemia", coraz więcej zainteresowania blogosferą.
    Bardzo miły początek roku i niech tak będzie dalej:)

    Zasyłam całusy!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ania, dobrego, niespodzianek bez liku!
    Gratuluje Ci wyroznien - zaslugujesz, szczerze!
    Z lekka nie nadazam, ale jestem gdzies tam :-)
    Buziaki Anulko sle :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Ha, to gratulacje! Jaki profesjonalny wywiad, jestem pod wrażeniem... I zdjęcia piękne do tego wywiadu. Bardzo. Oby tak dalej, Aniu.! Piękny początek roku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widziałam, czytałam, podziwiałam :)... Co ja piszę!- podziwiam ;)!
    A jakby przypadkiem udało Ci się spełnić marzenie odnośnie Jamiego O., to ja chętnie wpadnę na ciasteczko ;)...

    OdpowiedzUsuń
  6. Wiesz, Aniu... Powiedziałaś w tym wywiadzie wiele mądrych rzeczy, które mnie dają sporo do myślenia. I dodam, że podobnie jak Nette, chętnie wpadnę na ciasteczko z Jamiem O.w samym fartuszku! ;))

    Gratuluję z całego serduszka wyróżnienia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Aniu gratuluję wyróżnienia i bardzo ciekawego wywiadu. I również podziwiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Serdecznie Ci gratuluję!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Naprawdę dobry wywiad, można by czytać i czytać...
    :)
    Gratuluję Aniu, zasłużyłaś sobie na taką niespodziankę!:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Aneczka, wielkie gratulacje! Z ogromną przyjemnością przeczytałam ten wywiad i dowiedziałam się wielu fajnych rzeczy :)

    pozdrowienia :))

    OdpowiedzUsuń
  11. Właśnie dzisiaj po południu wchodziłam na stronę "ugotuj to" i zauważyłam wywiad z Tobą.Gratulacje! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Twoja sława rośnie w tempie niespotykanym, skoro Twoje zdjęcia są już obok zdjęć Kubicy i Ziobry, hi, hi. Gratulacje i oby cały rok był takie, jak jego początek. A nawet lepszy, bo czemu nie.

    OdpowiedzUsuń
  13. Aniu gratuluję moooocno! Super! :***

    OdpowiedzUsuń
  14. Gratuluję:) Super! Bardzo podobał mi się wywiad:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Aniu, gratuluję artykułu, świetny wywiad, pięknie okrasiłaś go zdjęciami. A po lekturze zaczęło mi burczeć w brzuchu.
    Dziękuję Ci za miłe słowo. To wiele dla mnie znaczy.
    Uściski :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  17. O proszę - i jest już jedna miła noworoczna niespodzianka :) Bardzo mi się podoba pomysł tych wywiadów - gratuluję Tobie i już jestem ciekawa kto będzie następny :)))

    OdpowiedzUsuń
  18. Aniu, piękny wywiad. Fajna z Ciebie osoba, wzbudziłaś moją wielką sympatię :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Lubie kiedy ludzie ktorych lubie sie ciesza i maja sukcesy, sukcesiki duze i male:)Gratuluje wiec:) A gdanskie lasy pozdrawiam:D

    OdpowiedzUsuń
  20. Anulka! W duchu obstawiałam, że będziesz w tym artykule :)
    Mogłam wyznaczyć sobie jakąś nagrodę :)))
    I dobrze!
    Gratuluję z całego serca ;*

    e.

    OdpowiedzUsuń
  21. Baaaardzo się cieszę Aniu i szczerze gratuluję.
    Dobry znak na początek roku.
    Lubię takie długie zimowe spacerki

    pozdrawiam cieplutko
    M.

    OdpowiedzUsuń
  22. I ja gratuluję! Życzę dalszego ciągu przyjemności przez cały rok :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Już czytałam! Tym bardziej gratuluję!

    OdpowiedzUsuń
  24. Gratulacje Aniu, miło że miło:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Gratuluje! W pelni zasluzylas na takie wyroznienie :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Przyjemny blog bo i temat przyjemny. W uznaniu za trud podzielę się moim niedawnym odkryciem kulinarnym, czyli farszem na pierogi z poświątecznych remanentów. A więc bierzemy dobry ser pleśniowy typu gorgonzola (byle nie słodka, dobry lazur też może być), do tego dodajemy namoczone rodzynki, siekane suszone śliwki i posiekane lub grubo starkowane orzechy włoskie. Proporcje każdy musi ustalić sam tak aby scharmonizować słoność sera i słodycz suszonych owoców. Wg mnie najlepiej podawać z roztopiononym masłem. Przepis zapewne nieoryginalny, ale przyszedł mi własnoręcznie do głowy gdy smętnie patrzyłem na resztki poświąteczne, czytając zarazem o połączeniu sauternes z roquefortem.

    OdpowiedzUsuń
  27. Gratuluję i życzę jeszcze wielu takich niespodzianek w tym roku :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Aniu, gratuluje!!!
    Fajne sa takie "male" osiagniecia :D

    OdpowiedzUsuń
  29. Aniu, ja jeszcze nie nadążam co to ten blog tygodnia, ale jestem zachwycona Twoim wywiadem, a co ważniejsze, tym że zahacza to o Twoje marzenia :) Cieszę się ogromnie i z Twoich wyróżnień i z tego jak wspaniale dzielisz się z nami i swoimi słowami i swoimi smakami :)
    Ściskam Cię cieplutko Truskaweczko :***

    OdpowiedzUsuń
  30. Aniu gratuluje! I chcialam powiedziec, ze znow czytamy to samo :D Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  31. Aniu, aby ten caly Nowy Roku byl jak jego poczatek - pelen przyjemnych niespodzianek :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Gratulacje! Bardzo ciekawy wywiad. :)

    OdpowiedzUsuń
  33. gratuluję i zabieram się za czytanie wywiadu!

    OdpowiedzUsuń
  34. Aniu gratuluję, masz bardzo piękny, inspirujący blog! Cieszę się razem z Tobą, rok zaczęłaś więc owocnie, oby tak dalej...pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  35. Aniu, gratulacje. Przeczytałam wywiad z przyjemnością. Masz wspaniały blog 9jak dla mnie nie tylko kulinarny i z przyjemnością tu zaglądam). Pozdrawiam serdecznie - muffingirl

    OdpowiedzUsuń
  36. to jeszcze ja się do gratulacji przyłączę :)

    to miłe - gdy pasja przynosi satysfakcję

    i takie efekty

    ...niech to będzie Dobry Rok !

    OdpowiedzUsuń
  37. Bardzo miłe wyróżnienia Aniu, ciesze się, że umiliły Ci początek roku :) Wywiad przeczytałam z prawdziwym zaciekawieniem i przyjemnością :) Prosto, szczerze o kuchni i ciekawe spostrzeżenia o rozwoju blogosfery kulinarnej :)

    OdpowiedzUsuń
  38. Bardzo miłe wyróżnienia Aniu, ciesze się, że umiliły Ci początek roku :) Wywiad przeczytałam z prawdziwym zaciekawieniem i przyjemnością :) Prosto, szczerze o kuchni i ciekawe spostrzeżenia o rozwoju blogosfery kulinarnej :)

    OdpowiedzUsuń
  39. Truskaweczko jestem za Tobą całym sercem! Nie tylko na takie laury zasłużyłaś! Pudruj ile sił aż do totalnego zasłodzenia!;)

    OdpowiedzUsuń
  40. Gratulacja Aniu ;-) Zasłużone w 100% bo Twoje truskawki mają duszę i coś wyjątkowego.

    Pozdrawiamy,
    Dorota i Roxi

    OdpowiedzUsuń
  41. Aniu, moje gratulacje, bardzo ciekawy wywiad!
    Gruszkowa caipirinha, hmmm....

    OdpowiedzUsuń
  42. Truskaweczko, po pierwsze gratulacje. po Drugie - przyjemnie się czytało. po Trzecie - "Całuski Pani Darling" i mnie kiedyś skłoniły do pieczenia pierwszych ciast :)))

    A ciasteczka z kawą sobie zapisuję i zrobię niebawem :)

    OdpowiedzUsuń
  43. Aniu! i w ogóle zostań królową kuchni w TVN :D i i i i..napisz książke :) :D tak na dobry początek 2010;)

    OdpowiedzUsuń
  44. WOW!
    Gratuluję i wcale się nie dziwię, w pełni zasłużyłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  45. Aniu, wspaniale się czytało. Jak zawsze Ciebie. :) Gratuluję i życzę wielu jeszcze miłych niespodzianek. :**

    OdpowiedzUsuń
  46. Dziękuję Wam za miłe - jak zawsze - słowa. Cieszę się, że mogłam się z Wami podzielić taką rzeczą. Niby to drobiazg, ale sprawił mi wielką przyjemność, w końcu nie codzień udziela się wywiadów ;)

    Pozdrawiam Was mocno!

    OdpowiedzUsuń
  47. Aniu, doczytalam wywiad - oj jakos mnie nie zdzwiol, ze wybralas ciasteczka z kawa jako przepis - u mnie nadal na liscie, ale zdjecie z laciata spodnica swietne, jedynie Bosforka nos moze je przebic!
    Flakow nie ugotujesz - hmm :D
    Usciski :*

    OdpowiedzUsuń
  48. wow, wow, ANiu, gratulacje, nie mogę doczekać się lektury! :)

    OdpowiedzUsuń
  49. Gratuluję wywiadu, świetny artykuł !! Bardzo inspirujący. Nie myślałam o blogach z tej perspektywy. Jesteś świetną obserwatorką a Twoje wnioski na temat blogów kulinarnych są bardzo trafne, mogła bym się pod nimi podpisać.

    OdpowiedzUsuń
  50. Cieszę się razem z Tobą:)
    Nawet nie wiesz jak bardzo:)
    Pięknie zaczął się ten rok!
    Pozdrawiam cię ciepło ,Aniu!

    OdpowiedzUsuń
  51. Serdeczne gratulacje :) Bardzo ciekawy artykuł, czyta się z przyjemnością :) żałuję, że nie mam i nie miałam tych "Całusków..." - miałam za to "Książkę kucharską Kubusia Puchatka" ;))) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  52. Gratuluję i wszystkiego najlepszego życzę na nowy Rok.

    OdpowiedzUsuń
  53. a ja właśnie dzięki temu artykułowi tu trafiłem :)) miło, że są jeszcze ludzie dla których gotowanie jest pasją a nie codzienną udręką i przykrym obowiązkiem.

    OdpowiedzUsuń
  54. Serdeczne gratulacje! :)))
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń
  55. świetny wywiad! gratuluję!!! po tekście z Olivierem mam rogala od ucha do ucha...:):):):) - ale skąpy ten fartuszek musiałby być...:) pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń

Ze względu na ogromną ilość spamu, jaka zalewała blog, musiałam wprowadzić weryfikację obrazkową. Za uciążliwości z tym związane przepraszam.